0.8 C
Skopje
26.10.2021 - 4:53

Ознака: АМС

Плакети од АМС за најдобрите македонски судии

Агенцијата за млади и спорт (АМС) организираше прием за најдобрите македонски ракометни судии, кои беа дел од финалето на Летните олимписки игри во Токио,...

Се надеваме на злато и на повеќе медали во Париз

Медалистот од Токио на прием во АМС Се надевам дека во Париз во 2024 година ќе имаме повеќе претставници и повеќе успех. Им посакувам на...

Пандев и Ангеловски добија благодарници на приемот во АМС

Капитенот на фудбалската репрезентација Горан Пандев и Игор Ангеловски кој ја предводеше националната селекција на изминатото Европско првенство во фудбал, беа на прием кај...

Заев: Со отворање на младински центри се обезбедува системска поддршка за...

Премиерот Зоран Заев учествуваше на настан по повод отворањето на првиот младински центар во државата согласно Законот за младинско учество и младински политики во...

Мојсовски: Бараме законско решение за спортистите да добијат право на пензија

Правиме законски решенија со кои овозможуваме поранешните, но и сегашните спортисти да добијат право на пензиски стаж, пензиско осигурување и пензија. Денес ја исправаме...

Костовска и Пандев најдобри спортисти на Македонија за 2020 година

Аген­ци­ја­та за мла­ди и спорт (АМС) на Ма­ке­до­ни­ја тра­ди­ци­о­нал­но, на при­год­на церемони­ја, ги прог­ла­си нај­до­бри­те спор­тист(к)и на Ма­ке­до­ни­ја за 2020 го­ди­на. Приз­на­ни­е­то за нај­до­бра спор­тис­тка...

Ваучери за 665 клуба, 174 индивидуални спортисти, 46 спортски федерации

Аген­ци­ја­та за мла­ди и спорт (АМС) ги об­ја­ви ли­сти­те со клу­бо­ви, фе­де­ра­ции и со индиви­ду­ал­ни спор­ти­сти што до­би­ја т.н. фи­нан­си­ски ва­у­че­ри за акту­ел­на­та спорт­ска...

Недоразбирања меѓу ФФМ и Агенцијата за млади и спорт

По известувањето од Агенцијата за млади и спорт на Македонија (АМС) дека при извршениот инспекциски надзор во Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) пред две...

Во тек е изградбата на првиот затворен пливачки базен во Тетово

Директорот на Агенција за млади и спорт, Дарко Каевски и заменик-директорот, Измит Нура, денеска извршија увид во градежните активности за изградба на првиот затворен...

Идната недела силен меѓународен пингпонг -турнир во Скопје

Спортскиот центар ,,Борис Трајковски“ во Скопје од 8 до 12 октомври ќе биде домаќин на Светската јуниорска и кадетска серија на челенџ-турнири во пинг-понг,...