Ознака: АМПАС

Роман Полански ќе ја тужи Академијата за филмски уметности

Роман Полански најави тужба против Академијата за филмски уметности и науки (АМПАС) откако беше исфрлен од оваа организација, пренесе Би-би-си. Имено, режисерот на „Пијанист“ од...