Ознака: американски астронаут

Путин даде орден за храброст на американски астронаут

Рускиот претседател потпиша указ за одликување на Ник Хејг, кој заедно со рускиот астронаут Алексеј Овчинин се соочи со животна опасност кога нивното летало...