Ознака: амбасадорски совет

Како Трамп одлучи да го ликвидира Сулејмани?

Атентатот на озлогласениот ирански генерал бил планиран со месеци Неколку часа пред американската војска да испрати дрон за да убие еден од најбараните луѓе на...

Неефикасните дипломатско-конзуларни претставништва ќе бидат затворени

Анализа за работата на дипломатско-конзуларните претставништва на земјава во странство покажала дека некои од нив не го оправдале постоењето и поради тоа ќе бидат...