Ознака: алуминиум

САД ги потврдија царините за увоз на алуминиум од 18 земји

Министерството за трговија на САД со конечна одлука потврди наметнување антидампинг-царини, кои се движат од 4,83 до 242,8 проценти за увоз на алуминиумски лимови...

Металуршките компании и понатаму зависни од европските квоти

Со воведувањето на квотите за извоз на македонскиот челик и алуминиум во времетраење од три години од страна на ЕУ, предвидено е со секое...

Македонскиот челик ќе се стопи во војната помеѓу САД и ЕУ

Нашата челична индустрија нема позначајни количества во структурата на американскиот увоз на челик и на ниеден начин не придонесува за гневот на американската администрација,...