Ознака: алкатраз

Пронајдени тајни тунели под Алкатраз

Археолозите го потврдија долготрајното сомневање на историчарите дека познатиот затвор Алкастраз бил изграден над воени тврдини од времето на американската граѓанска војна. Археолозите користеле радари...

Во кој затвор се сели Ел Чапо

Објектот е максимално обезбеден и изолиран поради што е наречен Алкатраз на Карпестите Планини

Писмо од поранешен затвореник до ФБИ го урива митот за Алкатраз

Се верува дека никој не успеал да избега од познатиот затвор Алкатраз во САД, и покрај 36-те забележани обиди, но ФБИ неодамна доби писмо...