Ознака: алиментација

Во БиХ ретко се плаќа алиментација

Босна и Херцеговина Околу 70 отсто од родителите во Република Српска не плаќаат редовно алиментација, дваесет отсто плаќаат повремено, а само 6,9 отсто го плаќаат...

Децата колатерална штета од неплаќањето алиментација

Проблемот со издршката на децата на разведените родители најчесто е проследен со изигрувања на законите, со намера еден од родителите да ја одбегне обврската,...

Пензионерите плаќаат алиментација за своите внуци

Многу пензионери, кои и така беа на работ на опстанокот, донесе до просјачки стап, а некои од нив ја изгубија и сопственоста над единствената...