Ознака: Алибаба

Весникот што може да ѝ помогне на Кина да се ребрендира

„Саут чајна морнинг пост“ (СЧМП) известува од Хонгконг веќе 115 години. Интернет-гигантот „Алибаба“ го купи весникот во 2015 година, во обид да го претвори...

Две кинески компании на листата на највредни брендови

Новата листа на највредните брендови во светот е објавена и првпат на неа се наоѓаат две кинески компании. Компанијата „Алибаба“ влезе во првите десет највредни...