9 C
Skopje
20.11.2018 - 23:24

Ознака: Александар Димковски

Сто пораки и исто толку парадокси

Во македонскиот речник поимот „парадокс“ се толкува како нешто неверојатно, неочекувано, нешто наспроти здравиот разум, нешто бесмислено. И кога постојано ви се повторуваат вакви...

И „Нова Македонија“ во преамбулата

Како единствен медиум во државата што произлегол од АСНОМ, или со други зборови чедо на АСНОМ, весник што прв ја отпечатил македонската азбука, но...

Заветот на избраните

И сега примери со неодржан збор и изневерени очекувања можеме да редиме во недоглед и тие да одат на сметка на една или друга...

Сведоштво за сегашноста, но и за иднината

ПРОМОВИРАНА КНИГАТА „МАКЕДОНИЈА ВО РИНГОТ“ ОД АЛЕКСАНДАР ДИМКОВСКИ Ирма Башеска Ристовска Книгата насловена „Македонија во рингот“, чиј автор е главниот и одговорен уредник на весникот „Нова...

Промовирана книгата „Македонија во рингот“ на Димковски

Во просториите на Клубот на љубители на книгата при „ЗП Солидарност – Аеродром“, разгранок Аеродром, синоќа беше промовирана книгата „Македонија во рингот“ на новинарот...

Промоција на „Македонија во рингот“ на Александар Димковски

Во просториите на Клубот на љубители на книгата при „ЗП Солидарност - Аеродром“, разгранок Аеродром, денеска, со почеток во 18 часот, ќе биде промовирана...

Голем број честитки за роденденот

До првиот македонски дневен весник вчера пристигнаа голем број честитки, по повод 74-годишнината од излегување на првиот број на весникот, за што на сите...

За вистинските македонски патриоти

Со години, но особено деновиве, од многу различни извори слушам една иста порака, која во оваа пригода сакам да ја споделам со читателите. Пораката...

Преспански амин за ново грчко вето

Ако внимателно се прочита членот 2 од спогодбата може лесно да се увиди дека она што Грција го нуди е повеќе ветер и магла,...

Алиби за срамот

Се плашам дека овој тренд на поделби, барање изговори, оправдувања и алиби ќе продолжи и понатаму, со уште поголем интензитет и конфронтирање на спротивставените...