Ознака: албанскиот

„Моето езеро“ ја отвора Неделата на албанскиот филм

Од 21 до 26 октомври, во Кинотеката, ќе се одржи Неделата на албанскиот филм. петдневната манифестација, реализирана од Кинотеката на Македонија и Националниот филмски...

Црви на раздорот од мрачните дамари на албанскиот шовинизам

А како поинаку да се доживеат изјавите на отворена сцена на одредени политичари од албанскиот блок во Владата, но и на историчари, со кои...