Ознака: Акциска контрола

МВР во акција за сузбивање на „дивите тркачи“

Во рамки на акциска контрола на подрачјето на Скопје за откривање и санкционирање на т.н. „диви тркачи“ полицијата презела мерки против 34 возачи. Притоа...

Кај автобуси и возила за јавен превоз откриени неисправни уреди за...

Во акциска контрола спроведена вчера на подрачјето на Скопје на технички преглед испратени се 49 автобуси и возила што вршат јавен превоз. Кај нив се...

Малолетници откриени од полицијата во објекти по дозволеното време

Во контролирани пет објекти во Прилеп се приведени 14 малолетни лица кои биле присутни во угостителски објекти по дозволеното време, а кај еден малолетник...

Акциска контрола ги остави скопјани без автобуси

Скопјани во четвртокот, некаде по 13 часот, на автобуските станици низ градов цел час чекале автобус на линијата со бројот 19. Возачи од други...