Ознака: АКУД „Мирче Ацев“

Со „Генерациски концерт“ ќе се одбележи 70-годишен јубилеј на АКУД „Мирче...

Aкадемското културно-уметничко друштво „Мирче Ацев“ на 10 декември во Националната опера и балет (НОБ) со концерт ќе одбележи 70 години од своето постоење. Настанот со...

АКУД „Мирче Ацев“ ќе го организира 40-от Меѓународен студентски фолклорен фестивал

Академското културно-уметничко друштво „Мирче Ацев“, кое припаѓа под универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј“, и оваа година традиционално го одржува Меѓународниот студентски фолклорен фестивал, кој...