Ознака: Акт

Од денеска индивидуални посети на „Соблечени, женскиот акт како контекст“

„Соблечени, женскиот акт како контекст“ е насловот на новата изложба на Националната галерија на Македонија, која од денеска, во објектот „Чифте-амам“, ќе може да...

Актот сѐ уште инспирира и возбудува, но и разгневува

Националната галерија на Македонија ја подготвува изложбата „Соблечени: женскиот акт како контекст“, со дела од колекцијата на НГМ, која ќе биде отворена на 5...