7.8 C
Skopje
20.10.2021 - 2:14

Ознака: актуелна

За Македонија угоре високо, удолу длабоко

Во нашата држава и на Балканот во последно време сѐ погласни стануваат идеите за поништување на веќе склучени и ратификувани меѓународни договори. Конкретно во...

Мистеријата за преминот Дјатлов и по шест децении актуелна

Научниците направија нова студија на една од најголемите мистерии од поновата руска историја на таканаречената Планина на Мртвите Еден неславен настан, наречен мистеријата за преминот...

Загатката на Хашките случаи повторно станува актуелна

Деновиве, со повикувањето на Али Ахмети во Хаг во својство на сведок во врска со постоењето сомневање за сторени воени злосторства на Косово, меѓународната...

Фотоприказната за Јуруците на Горан Анастасовски актуелна во регионот

Сараевското радио и српскиот портал „Ноиз“ неодамна ја пренесоа впечатливата приказна за Јуруците од Македонија, која преку извонредните фотографии на нашиот колега Горан Анастасовски...

Автокефалноста на МПЦ актуелна за грчката јавност

Архимандритот на Вселенската патријаршија од црквата на Крит, Роман Анастасијадис, вели дека доколку Српската црква не соработува, Вселенската патријаршија, како прв престол на православието...