Ознака: АКМИС

Панчевски обвинет дека го злоупотребил АКМИС и лично бирал судии

Основното јавно обвинителство поднело обвинителен предлог против Владимир Панчевски, поранешниот претседател на Основниот кривичен суд за злоупотреба на информацискиот систем за управување со судски...

Граѓаните што се сомневаат во распределбата на предмети да се обратат...

Граѓаните што се сомневаат дека нивните предмети во судовите не се распределени електронски, преку АКМИС-системот, туку на рака, за тоа може да се обратат...

Институт за човекови права: Судскиот совет не презел дејствија по извештајот...

Судскиот совет се уште нема преземени никакви дејствија во однос на Извештајот за АКМИС системот, иако до Советот тој беше доставен во декември минатата...

Џолев: Правени се поголеми опструкции со АКМИС системот отколку неевидентираните 860...

Претседателот на Кривичниот суд Иван Џолев вели дека се правени многу поголеми опструкции со АКМИС-системот отколку оние во делот на неевидентираните 860 предмети. - Најмногу...