Ознака: АКМИС систем

Владимир Панчевски осуден на три и пол години затвор

Поранешниот претседател на скопскиот Кривичен суд, Владимир Панчевски, е осуден на три години и шест месеци затворска казна за злоупотреби на АКМИС-системот, потврдија од...

Усвоен шестмесечниот извештај од надзорот над АКМИС системот во судовите

Осум судови во државата биле предмет на проверка на Комисијата за надзор во насока на тоа дали и колку се применува АКМИС системот. Според зборовите...