Ознака: „Аквариус

Италија нареди конфискација на бродот за спасување мигранти „Аквариус“

Италијански обвинители наредија конфискација на бродот за спасување мигранти „Аквариус“ и ја обвинија меѓународната хуманитарна група „Лекари без граници“ за нелегално депонирање на 26,4...

Доба на водолијата (аквариус)

Во време кога станува сѐ поопасно да се изрази сопственото мислење, кога да се направи тоа е еднакво на малечка револуција. Симболично, за Европа,...

Бродот „Аквариус“ повторно бара пристаниште за мигрантите

Според Амнести интернешнел, само во јуни и јули околу 720 лица ги загубија животите во Медитеранот. Во последните четири година, оваа бројка изнесува 15.000,...