Ознака: азески

Азески: Државата веднаш да се преземе мерки за пресретнување на ситуацијата...

Претседателот на Стопанската комора на Македонија Бранко Азески бара државата веднаш да преземе мерки кои би значеле пресретнување на евентуална ескалација на состојбите што...

Стопанска комора: Над 160 компании алармираат за проблеми во повеќе сектори

Над 160 компании алармираат за проблеми во повеќе сектори поради мулти кризата, соопшти денеска Стопанската комора. Според Комората, најзагрижувачка е состојбата во градежништвото, а проблемот...

Азески: Комората на иднината во служба на бизнисот за подобра економска...

Комората ги има 10-те најпрофитабилни компании, 10-те најголеми извозници, 10-те најголеми производители, 10-те најуспешни бизнисмен, а во својот апарат и 10-те најдобри коморски кадри...

Ковачевски-Азески: Комората ќе ја повлече иницијативата пред Уставниот суд за недела...

Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски со економскиот тим на средба со претседателот на Стопанската комора Бранко Азески, членовите на Управниот одбор и најистакнатите стопанственици...

Заев: Предвремените избори се погубни за економијата

Идната, 2019 година да ја прогласиме за економска, како што оваа, 2018-та беше година на интеграциите. Парламентарните избори да се вратат на нормален колосек...

Азески: Изградбата на автопатот двојно ќе ја зголеми размената со Косово

Инфраструктурата е основа за развој на една земја. Во наредните три години земјите од Западен Балкан треба да работат на развој на индустријата, зголемување...