Ознака: аерозагадување

Ако во Кина јагленот е исфрлен од употреба, кај нас скарите...

Според Светската здравствена организација, годишно околу 12,6 милиони луѓе умираат од еколошки здравствени ризици. Загадувањето на воздухот стана четврти највисок фактор на ризик за...

Обезбедени 98 милиони денари во борбата против аерозагадувањето

Владата на Република Македонија на денешната 103-та седница донесе одлука со која обезбедува првични 98 милиони денари во борбата против аерозагадувањето, кое станува стратешки...

Предреферендумската пропаганда се обликува како предизборна

Според голем дел од анкетираните, интензитетот и содржините на ветувањата во врска со претстојниот референдум стануваат токму како предизборните, а се обликувани како чиста...

Зен-градините го смируваат умот, релаксираат и опуштаат

„Индор гарден“ се стреми да ја внесе зелената уметност во животот на луѓето, да им ја приближи природата и да им го намали стресот...