Ознака: аерозагадување

Во Струмица денеска и утре стапуваат во сила мерките против аерозагадувањето

Во Струмица денеска и утре стапуваат на сила препораките и мерките против аерозагадувањето бидејќи во изминатите два дена е надминат прагот алармирање на ПМ...

Граѓаните на мирен протест, бараат решение за загадувањето

„Четворица дневно умираат чекајќи чист воздух“ и „Ставете налепници на тешката индустрија“, се само некои од транспарентите што може да се видат на денешниот...

Сѐ уште се на сила мерките и препораките при надминат праг...

Мерките и препораките при надминат праг на пм10 честички што беа донесени вчера остануваат на сила. Прагот, како што соопшти денеска владината прес-служба, е надминат...

Владата бара помош од меѓународната заедница за аерозагадувањето

Владата бара финансиска и техничка помош од меѓународните донатори во борбата против аерозагадувањето и спроведувањето на двегодишниот национален план со кој се очекува намалување...

Да не се излегува без потреба и да се користи јавен...

Поради загадувањето на воздухот и надминување на прагот на информирање утврден на вредноста од 100 микрограми на метар кубен во текот на два последователни...

Филипче: Ризична група пациенти ќе добијат маски за заштита од загадувањето

Разгледуваме алтернатива и собираме податоци за тоа која ризична група граѓани може дополнително да се заштити од аерозагадувањето со специјални маски и кога ќе...

Скопје загадено, засега мерки за заштита нема

Станиците за мерење на квалитетот на воздухот во Скопје за време на викендот и во текот на ноќта регистрираа високи концентрации на ПМ10 честичките...

Аерозагадувањето од возилата ги чини даночните обврзници над 60 милијарди евра...

Извештајот на невладината Европската Алијанса за јавно здравство (ЕПХА) е прв обид да се пресмета општествената цена од аерозгадувањето само од возилата. Според оваа независна...

Невладините предлагаат бесплатен автобуски превоз за сите

Беспатен автобуски превоз за сите граѓаните во текот на наредните три месеци, субвенционирање на меѓуградскиот автобуски превоз, воведување на 24-часовен зајакнат инспекциски надзот, итна...

Ќе се казнуваат бугарските градоначалници кои нема да преземаат мерки против...

Казна од 2.500 до 500 евра за бугарските градоначалници кои нема да преземат мерки против загадувањето на воздухот, се предвидува со предлог-законот за чист...