Ознака: аек

АЕК: Нема штети од зрачењето на 5Г-технологијата

Споредбената анализа на Агенцијата за електронски комуникации за тоа дали новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење, според најновите мерења извршени кај 149 градинки, покажала...

АЕК достави предлог за поевтин роаминг со Грција

Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) достави до грчките колеги предлог и динамика за најавеното намалување на цените во роаминг, што, според меморандумот што го...

Најмногу приговори за интернет, најмалку за мобилна телефонија

Бројот на приговори на корисниците на електронски комуникациски услуги во Македонија бележи зголемување во однос на 2017 година, се наведува во денеска објавениот извештај...