22.6 C
Skopje
22.8.2019 - 0:45

Ознака: АД ЕЛЕМ

Со сведочење на тројца сведоци продолжи судскиот процес „Тарифа“

Со сведочење на тројца вработени во АД ЕЛЕМ денеска се одржа рочиштето за предметот „Тарифа“ во кој е обвинет поранешниот генерален директор на ЕЛЕМ...

РЕК Битола потпиша Меморандум за соработка со општините Битола, Новаци и...

Денеска, во просториите на АД ЕЛЕМ, Подружница РЕК Битола, директорот Васко Ковачевски потпиша Меморандуми за соработка со општините Битола, Новаци и Могила. Соработката со...

Ќе се отвора рудникот „Живојно“

Со врачување на пофалници и парични награди за голем број вработени, кои со децении работаат во Комбинатот, денеска во РЕК „Битола“ беше одбележан Денот...

АД ЕЛЕМ продаде вишоци електрична енергија за 796.080 евра

АД ЕЛЕМ продаде 12.000 мегават-часови вишок електрична енергија по просечна цена од 66.34 eвра за мегават час. Компанијата соопшти дека вкупниот приход од оваа продажба...

ЕЛЕМ продаде нови вишоци електрична енергија за 2.079.000 евра

АД ЕЛЕМ на 4 јули годинава четврти пат на аукција продаде вишоци електрична енергија. Се продадоа 35.400 мегават-часа во износ од 2.079.000 евра. Просечната...

Стипендии за 12 студенти на Техничкиот факултет Битола од АД ЕЛЕМ

Претседателот на Управниот одбор и генерален директор на Државните електрани на Македонија, Драган Миновски и директорот на РЕК Битола, Васко Ковачевски денес на Техничкиот...

АД ЕЛЕМ ги презема сите мерки за намалување на нивото на...

АД ЕЛЕМ се свесни за состојбата со Охридското Езеро и ги преземаат сите мерки за да се намали нивото на водата. Хидроелектраните на АД ЕЛЕМ...

Како до поевтина струја?

Ваквиот потег заслужува не само внимание, туку и пофалба, бидејќи конечно некој во државата се сети резултатите од своето економично работење и заштедите што...

АД ЕЛЕМ ќе бара од Регулаторната комисија намалување на производната цена...

Благодарение на доброто работење на менаџментот на АД ЕЛЕМ во минатиот период, намалените трошоци, оптималното искористување на производните капацитети и продажбата на вишок на...