13.8 C
Skopje
24.10.2021 - 16:29

Ознака: АДХД-синдром

Во САД прва видеоигра – лек за деца со АДХД-синдром

Можеби не изгледа како и другите популарни видеоигри, но играта „ЕндеворРХ“ на компанијата „Акили интерактив“ со сигурност може да влезе во историјата како прва...

Најдобриот избор на третман кај луѓето што страдаат од АДХД-синдромот

Синдромот на недостиг од внимание, со или без хиперактивност, скратено означен како АДХД беше и останува на врвот по зачестеноста на проблемите во менталното...