Ознака: администрација

САД: Сојузни држави ја тужат администрацијата на Трамп

Против администрацијата на претседателот Доналд Трамп, тужба поднесоа 17 сојузни американски држави и дистриктот Колумбија, кои се обидуваат да ја запрат „суровата и незаконска“...

Пари има, нема кадри за проектите

И покрај тоа што Битола како и голем број други општини, кога станува збор за јавната администрација, е „превработена“ и располага со голем број...

Администрацијата мора да се реорганизира

Сеопфатна и долготрајна реформа со вклученост на сите страни во нејзиното креирање и доаѓање до ефикасна јавна администрација, беше пораката од вчерашната дебата „Зошто...

Корупцијата и деполитизацијата главен проблем во админитрацијата

Сеопфтна и долготрајна реформа со вклученост на сите страни во нејзното креирање и доаѓање до ефикасна јавна администрација, беше пораката на денешната дебата „Зошто...

Манчевски: Главна цел е администрацијата да стане професионална и деполитизирана

Главна цел е јавната администрација да стане професионална и деполитизирана, истакна денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, кој заедно со претседателот...

Бизнисмените бараат поефикасна и побрза администрација

Анкетата на Стопанската комора на Македонија направена меѓу компаниите покажува дека 90 отсто од анкетираните бараат намалување на даночните казни, 45 отсто се заложуваат...