Ознака: администрација

Преголем предизвик за администрацијата во Вашингтон?

Исламската Република Иран геостратегиски е сместена на просторот на Блискиот Исток, регионот што ги поврзува Персискиот Залив и Арапско Море, со централна и јужна...

Потребна е едуцирана и функционална администрација

Според многуте оцени за актуелната економска ситуација во земјава од релевантни домашни и странски експерти, се заклучува дека со сегашниот економски пораст Македонија може...

Кој е оптималниот број за владиниот тим

Според експертите по административно право и јавна администрација, оптималниот број на министерства за димензионираноста на македонската држава е 11, наспроти сегашните 16 министерства. Пред...

Водич за преживување во Белата куќа на Трамп

Додека со невидена брзина се работи на владината реконструкција во Западното крило, „преживеаните“ ја усовршија уметноста на фалење на шефот Атлантик Сите промени на американската администрација...

Уставниот суд не поведе постапка по иницијативата за измените и дополнувањата...

Уставниот суд на денешната седница со мнозинство гласови не поведе постапка по иницијативата поднесена на членовите 4 став 2 и 27 став 2 од...

Административците ќе можат да пријават притисоци за време на изборната кампања

Вработените во јавната администрација од денеска ќе можат да пријават евентуален притисок на работното место за време на претстојната кампања за претседателските избори на...

Ивановска: Ќе следиме дали администрацијата тера кампања во работно време

Претседателката на Антикорупциската комисија, Билјана Ивановска, во неделното интервју на Радио Слободна Европа истакна дека знаејќи дека се злоупотребуваат вработените во јавната администрација, тие...

Манчевски: Дигитализација на услугите за поефикасна јавна администрација

Модерна јавна администрација насочена кон граѓаните, да се скрати времето на чекање за потребен документ, дигитализација на поголем број услуги, како и воведување електронски...

Специјална комисија ќе ги контролира државните вработувања

Агенцијата за администрација наскоро ќе воведе специјална комисија за ревизија на која било постапка за вработување за која постои сомневање, најави вчера министерот за...

Вработени општетиле црногорска општина за 5,6 милиони евра

Против 45 вработени во локалната управа на Будва и јавните претпријатија ќе биде покрената дисциплинска постапка и ќе им биде даден отказ, бидејќи подолг...