18 C
Skopje
24.9.2018 - 17:54

Ознака: администрација

И администрацијата на „Комунална хигиена“ денеска ќе чисти ѓубре

И администрацијата на јавното претпријатие „Комунална хигиена“ денеска ќе се вклучи во акција за чистење на централното градско подрачје, а по повод Глобалниот ден...

Од 2019 година почнува реализацијата на Акцискиот план за реформа во...

Советот за реформа во јавната администрација денеска го одржа третиот состанок со цел да се координираат институциите за клучните реформи во оваа област во...

Ефикасна администрација – вистина или предизвик

„Ако сакате да не решите одредено прашање, формирајте комисија“, Черчил Комитети, совети, координативни тела, специјални и државни органи и институции. Ова се само некои од...

Трамп и неговите функционери заработија тужби поради нечовечки однос кон имигранти

Граѓански здруженија во САД поднесоа тужби против претседателот Доналд Трамп и членови на неговата администрација под обвинение за нечовечки однос кон повеќе од илјада...

Како администрацијата да стане вистински сервис на бизнисот

Стратегиските насоки, секако, се темелат на идентификација на развојните перспективи и излезни решенија за македонската економија, но една од нив е дефинитивно реформирање на...

САД: Сојузни држави ја тужат администрацијата на Трамп

Против администрацијата на претседателот Доналд Трамп, тужба поднесоа 17 сојузни американски држави и дистриктот Колумбија, кои се обидуваат да ја запрат „суровата и незаконска“...

Пари има, нема кадри за проектите

И покрај тоа што Битола како и голем број други општини, кога станува збор за јавната администрација, е „превработена“ и располага со голем број...

Администрацијата мора да се реорганизира

Сеопфатна и долготрајна реформа со вклученост на сите страни во нејзиното креирање и доаѓање до ефикасна јавна администрација, беше пораката од вчерашната дебата „Зошто...

Корупцијата и деполитизацијата главен проблем во админитрацијата

Сеопфтна и долготрајна реформа со вклученост на сите страни во нејзното креирање и доаѓање до ефикасна јавна администрација, беше пораката на денешната дебата „Зошто...

Манчевски: Главна цел е администрацијата да стане професионална и деполитизирана

Главна цел е јавната администрација да стане професионална и деполитизирана, истакна денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, кој заедно со претседателот...