14.8 C
Skopje
18.6.2021 - 2:49

Ознака: адеми

Адеми: Со новата учебна година доаѓаат позитивни промени во основното образование

Министерот за образование и наука, Арбер Адеми на прес-конференција ги презентираше промените што се очекува да се одвиваат на полето на основното образование од...

Адеми: Преземаме активности да се подмират долговите на училиштата

Не е само општина Битола која се соочува со проблеми и со долгови во областа на образованието, има и други општини. Формирана е и...

Адеми ја повика дијаспората масовно да гласа на референдумот

Своето право на глас на претстојниот референдумз закажан за 30-ти септември, македонските иселеници во дијаспората ќе можат да го остварат во дипломатските конзуларни претставништва....

Адеми ја повика дијаспората да се пријави за остварување на гласачкото...

Министерот за дијаспора Едмонд Адеми ја повикува дијаспората до 23 август 2018 година да се пријави за остварување на гласачкото право на престојниот референдум на...

Адеми инфирмираше за капиталните инвестиции во образованието

Во септември треба да завршат градежните работи од реконструкцијата на блоковите В и Г на  Студентскиот дом „Гоце Делчев“, а во август ќе почне набавка на...

Адеми: Се подготвува национална стратегија за дијаспората

Националната стратегија за соработка со дијаспората 2018-2023 е при крај и се очекува да се донесе до крајот на летото. Тоа е прв стратешки документ што една Влада во...

Министерот Адеми присуствуваше на отворањето на „Моето перо”

Министерот за култура Асаф Адеми вечерва присуствуваше на манифестацијата "Пена име - Моето перо - Mu pen", организирана од Клубот на писателите Јехона е...

Адеми: Нема да дозволиме дополнителен број паралелки

Дополнителен број паралелки нема да дозволиме, но ќе преземеме мерки таму каде е потребно без зголемување на бројот на паралелки да се надминат некои...