19.4 C
Skopje
13.5.2021 - 23:35

Ознака: „Агрофаланга“

Земјоделците слабо се здружуваат во задруги

Главна причина за незаинтересираноста на земјоделците и нефункционирање на задругите е персоналниот данок, кој за членовите изнесува 10 проценти, додека данокот за сите други...

Колкава е силата на прехранбената индустрија

Овој сектор е тесно поврзан со земјоделското производство во државата, доколку има на располагање доволно суровини со поволна цена, тој ќе се развива и...

Увезеното месо може да им преседне на домашните фармери

Иницијативата за одвојување на увезеното месо од домашното на полиците во маркетите, според светските корпоративни закони и правила, ги дискриминира увозниците, кои, пак, претставуваат...