Ознака: агресија

Приведена жена која пријавила дека е нападната, а потоа била агресивна...

Полицијата утрово ја приведе 37-годишната Ј.Р. од Свети Николе. Доцна синоќа жената била донесена во Градската болница, откако претходно се јавила во полицијата и пријавила...

Хибридна агресија врз Македонија

Во своја авторска анализа за „Нова Македонија“, професорот Игор Јанев се осврнува на Договорот за добрососедство со Бугарија и на Преспанската спогодба со Грција,...

Сајбер агресија врз Македонија

Безбедносните експерти сметаат дека во моментов се водат организирани дејства против Македонија на интернет, кои имаат цел да ја разнишаат државата и да создадат...

Приведени три лица што се однесувале агресивно кон полициски службеници

Три лица синоќа биле приведени бидејќи се однесувале агресивно кон полициски службеници. Како што информираат од полицијата, две од лицата се од селото Сингилиќ и...

Насилните видеоигри ја зголемуваат агресијата кај децата

Случајот со девојчето што беше фрлено од прозорец од нејзините 14-годишни соученци во основното училиште „Ѓоргија Пулевски“ во скопската населба Аеродром одново го актуализира...

Отсуството на грижа и внимание раѓа агресија кај децата

Случајот од „Ѓоргија Пулевски“ низ стручната призма на педагозите и психолозите Случката за фрлената ученичка низ прозорец од нејзините четиринаесетгодишни соученици во основното училиште „Ѓоргија...

Најнови невронаучни сознанија за агресијата

Многу често во моите написи се обидувам да придонесам за осознавање нови и интересни откритија од областа на невронауката. Невронауката е растечка модерна дисциплина,...

Не можат ни свеќи на покојните да им запалат од агресивните...

Состојбата со кучињата-скитници во Кичево е толку загрижувачка, што за сите граѓани овие глутници претставуваат непремостлива пречка за нормална живеачка. Ги има насекаде каде...