Ознака: агенции

Туристите ги заобиколуваат агенциите

Причина за наглиот пораст на патувањата во сопствена режија во Македонија е тоа што граѓаните ја изгубиле довербата во македонските туристички агенции, од едноставна...

Агенции заработуваат на бремени жени

Во Србија функционираат повеќе од 100 агенции, кои целиот бизнис го засноваат на лажно вработување трудници, на кои само на хартија им се исплатуваат...

Новинските агенции бараат Гугл и Фејсбук да платат авторски права

Директори на 18 европски новински агенции, потпишаа иницијатива за промена на законите за авторски права, со цел Фејсбук и Гугл да се обврзат за...

Турската економија тоне, агенциите го намалија кредитниот рејтинг на земјата

Агенцијата „Стандард енд Пурс“ го намали кредитниот рејтинг на Турција на „Б плус“ наведувајќи дека падот на вредноста на лирата ќе доведе до послаба...

Српските туристички аранжмани не се поевтини од македонските

Не е точно дека туристичките аранжмани во Србија се поевтини од македонските. Цените варираат зависно од видот на сместувањето и дестинацијата, реагира Стопанската комора...