Ознака: автоиндустрија

Бизнис – инфо

Германската автоиндустрија не ја напушта песимизмот Германската автомобилска индустрија не ја напушта песимизмот, покажуваат резултатите од најновото истражување на ИФО-институтот за работењето на тој сектор. Учесниците...

Електрификацијата на автоиндустријата ќе остави над 400.000 лица без работа

Преминувањето од бензински и од дизел-автомобили на оние со електрични мотори до 2030 година, само во Германија може да доведе до укинување на дури...

Меркел: Не е наш интерес да ја ослабиме сопствената авто индустрија

Не е во интерес на Германија својата авто-индустрија, погодена од скандали, да ја ослабе до таа мерка таа повеќе да не биде во состојба...