Ознака: АВНОЈ

29 Ноември 1943 – ден што не се заборава

АВНОЈ, АСНОМ и македонската држава Денеска е 29 ноември. Тоа е 333-от ден во годината што не е престапна. До почетокот на новата остануваат уште...

Сојузот на борците одржа свечена седница по повод 29 Ноември

Сојузот на борците од НОАВМ на Град Скопје одржа свечена седница по повод Денот на одржувањето на второто заседание на АВНОЈ - 29 Ноември. За...