Ознака: „Аваја“

АВАЈА продолжува со кампањата „Мојот Глас – Твоја Должност“

Граѓанското движење на Ромите - АВАЈА1 претставува иницијатива која има за цел да ги артикулира потребите на заедницата и да ги застапува решенијата кои...

Ромската заедница бара да биде вклучена во политичките програми

Роми-активисти и интелектуалци од граѓанската организација „АВАЈА“ бараат од политичките партии да ги вклучат приоритетите на Ромската заедница во престојните политички програми. Тие денес...

Државата доби консензуален претседател – што добија Ромите?

Ферик Сулејманов Во пресрет на претседателските избори во Република Северна Македонија, ромската заедница се консолидира и излезе со свои барања до претседателските кандидати. Барањата беа преточени...

Непартиско здружување на младите Роми

Граѓанската иницијатива „Аваја“ има цел да ги артикулира и презентира интересите на ромската заедница пред сите засегнати страни. Станува збор за иницијатива што претставува...

Watch Yosuga no Sora Episode 7 at GoGoAnime assassination classroom gogoanime

Watch Spirit Chronicles Episode Preview (https://animefreak.ws/m/g567/ep-1) at AnimeFreak animefreak attack on titan