Снежната бура што го погоди истокот на САД доведе до затворање на училишта, канцеларии на федералните служби, како и на главниот автопат во американската сојузна држава Вирџинија, истовремено предизвикувајќи дводневен прекин на воздушниот сообраќај.

До денес беа одложени или откажани повеќе од 400 летови на аеродромите во Њујорк, Бостон и во Вашингтон.

Гувернерот Фил Марфи прогласи вонредна состојба во неговата Њу Џерси, повикувајќи ги жителите да избегнуваат патувања.

Во делови од Кентаки, Вирџинија, Пенсилванија, Њујорк и Мериленд паднаа 15-20 сантиметри снег.