фото: Пикселс

Воздухопловните сили на Украина денеска соопштија дека руска крстосувачка ракета лансирана од морето во текот на ноќта погодила инфраструктурни цели во близина на Лавов.

Од друга страна, Русија објави дека уништила пратка со американско и европско оружје.

Според регионалниот гувернер, погодена е железничка инфраструктура. Русија ги напаѓа сообраќајните центри и складиштата за гориво во близина на Лавов во обид да ја попречи испораката на оружје.

Руското Министерство за одбрана соопшти дека руски ракети погодиле и уништиле пратки со американско и европско оружје во регионот Лавов во западна Украина.