фото: Википедија

Рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу изврши инспекција на руските војници во Украина, соопшти денеска војската.

На командните пунктови на руските единици, армискиот генерал Сергеј Шојгу ги прифати извештаите на командантите за актуелната ситуација и акциите на руските вооружени сили во главните оперативни области, се вели во соопштението на Министерството.

Сѐ уште не е јасно каде точно била инспекцијата на министерот Шојгу.