Уапсен словенечкиот министер за економија, министерот за полиција поднесе оставка

627

Словенечкиот министер за внатрешни работи Алеш Хојс на прес-конференција рече дека му поднел оставка на премиерот Јанез Јанша, а тој ја прифатил.

Генералниот директор на полицијата Антон Травнар исто така поднел оставка, а Хојс ја прифатил неговата оставка.

Оставката на Алеш Хојс доаѓа додека се пребаруваат куќите на 11 адреси во Словенија поради контроверзната набавка на заштитна опрема, за која министерот за економија, Здравко Почивалшек, беше уапсен.