Турски суд нареди ослободување на двајцата грчки војници уапсени во март

414

Турски суд нареди ослободување на двајцата грчки војници уапсени во март на границата, во очекување на нивното судење, јави Анадолија.

Двајцата војници беа уапсени во март откако ја преминаа границата меѓу двете земји и влегоа, како што наведоа, ненамерно во „забранета воена зона”.

Турското обвинителство наведе дека тие се обиделе да  шпионираат. Случајот ги засили тензиите со Атина.