Турскиот парламент одобри испраќање трупи во Либија

66

Турскиот парламент го усвои нацрт-законот со кој се овластува распоредување трупи во Либија, чија цел е поддршка на владата поддржана од Обединетите нации во Триполи.

Предлогот беше одобрен со 325 гласа „за“ и 184 „против“, а гласањето следува по барањето за помош од владата во Триполи.

Анкара во ноември потпиша договор за воена соработка со Триполи.