Многу туристи го искористија укинувањето на забраната за патување на островите и го посетија Миконос овој викенд.

Понеделник е празник во Грција, па многумина го искористија продолжениот викенд да уживаат во привлечностите на овој остров, првпат од почетокот на пандемијата на коронавирус.

„Мала Венеција“, Матогианија, златните плажи и сите популарни места се исполнети. Се чини дека долгоочекуваната нормалност конечно се врати на островот што никогаш не спие.