Тачи за оставката на Харадинај дознал од медиумите

92

Косовскиот претседател, Хашим Тачи изјавил дека за повиците за сослушување пред Специјалниот суд за воени злосторства на ОВК, каде се упатени Рамуш Харадинај и Бислим Зурапи и неговиот советник, дознал од медиумите.

– Со жалење ја примив веста дека Специјалниот суд, на разговор ги повикал мојот советник и поранешниот шеф на главниот штаб на ОВК, Бислим Зурапи и некогашниот командант на зоната, Дикаќин Рамуш Харадинај, како и уште некои поранешни офицери на ОВК – рекол Тачи.

Тој додал дека за оставка на Харадинај дознал преку медиумите.