Студениот бран кој за зафати Србија ја однесе и првата жртва. Телото на 50-годишен починат маж е пронајдено во Сремска Митовица, објавија српските медиуми.

Првичните резултати на истрагата укажуваат на тоа дека смртта настанала како резултат на смрзнување.

Телото на смрзнатиот маж е пронајдено во атарот на селото Лачарак кај Сремска Миторвица. За попладне во Србија се најавени нови врнежи од снег, мерките на претпазливот при движење надвор остануваат во сила.