Српските туристи и агенции се закануваат со штрајк со глад поради грчката рампа

70

Веста дека Грција ќе остане затворена за српските граѓани и по 15 септември предизвика гнев кај туристите и сопствениците на агенциите.

Неполн час по објавувањето на неофицијалните информации дека границите остануваат затворени, сопствениците на туристички агенции и туристи кои ги купиле аранжманите, за медиумите изјавија дека планираат да ја блокираат грчката амбасада во Белград и да започнат штрајк со глад се додека не се промени одлуката и не им се дозволи влез на граѓаните на оваа земја, дознава „Новости“.

„Новости“ вчера објави дека Грција одлучила да ја продолжи забраната за влез на српските граѓани по 15 септември.