Снег среде мај во Босна

231

Жителите на Корчаница, кај Сански Мост во Босна и Херцеговина, ги изненади снег во мај.

На интернет се појави снимка на која се гледа еден возач на камион кој стои на снежен нанос додека другиот снима.

-14 мај, а врне снег како во февруари. Е, ова ќе им го покажуваме на внуците- вели низ смеа снимателот.

Инаку Корчаница е дел од планината Грмеч.