Торба со сомнителна содржина е забележана пред српската амбасада во Атина. Персоналот на амбасадата е евакуиран од покривот на зградата, а пожарникарите излегле на местото на настанот, според грчкиот весник „Катимерини“.

Очевидци тврдат дека е блокиран  дел од улицата Василисис Софијас, каде што се наоѓа амбасадата.