Приведени тринаесет матуранти во Загреб

790

Во Загреб денеска за време на манифестацијата „норијада“, на која учениците го одбележуваат завршувањето на средното училиште, дошло до инциденти поради коишто биле приведени 13 матуранти.

Итната помош интервенирала кај 11 матуранти, пишува „Индекс.хр“, но нема наведено детали за какви инциденти станува збор.

За време на манифестацијата сообраќајот бил целосно затворен, а полицијата ги известила граѓаните да го избегнуваат центарот на градот,