Девет матуранти се приведени за време на вчерашната традиционална прослава на Денот на загребски матуранти.

Полицијата соопшти дека тие се приведени поради кршење на јавниот ред и мир, недозволено користење пиротехнички средства и злоупотреба на дроги.

Забележани се и неколку случаи на пружење лекарска помош на матурантите, кои биле во алкохолизирана состојба.