Српскиот актер Борис Комнениќ почина на 64 годишна возраст.

Комнениќ е роден во Пула. но во раната младост со семејството се преселил во Белград. Дипломиран на фактот за драмски уметности во 1984 година и станал член на Народниот театар каде во последно време бил драмски првенец.

Добитник е на голем број локални и регионални награди. Освен театар тој Комнениќ има одиграно повеќе од 70 улоги во филмови и ТВ серии.

Симпатиите на широката публика ги освои со улогата на Саша Попадиќ во серијата „Бољи Живот“.