Потрага по шестгодишно дете кое исчезна во поплавите во Босна

45

Продолжува потрагата по шестгодишното дете кое вчера исчезна во надојдената вода при поплавите кои што ја зафатија Босна и Херцеговина. Вчера попладне спасителите детално го пребарале коритото на надојдената река Мрачајска, по што започнала потрагата и во реката Босна.

Во текот на ноќта било отежнато пребарувањето поради слабата видливост.

Шестгодишниот Ибрахим Мешелевиќ вчера возејќи велосипед падна во надојдениот поток. По него скокнала и мајката во обид да го спаси, но не успеала.Таа е извлечена од водата и пренесена во болница, а по момчето се трага.

Роднина на малиот Ибрахим вели дека е можно телото да завршило во реката Босна. Во потрагата се вклучени 300 луѓе. Пронајдени се само тренерката и велосипедот на детето.