Полициско куче трагач откри еден тон марихуана во Турција

794

Турската полиција во југоисточниот дел на оваа земја во шлепер пронајде и заплени еден тон марихуана, јавуви агенцијата „Анадолија“. Дрогата која била скриена во ПВЦ-цевки во шлеперот ја открило полициското куче трагач Маја.

Возачот на камионот е уапсен, а истрагата за случајот е во тек.